21. juuni 2008

Järgmise korrani! / Till next time!

Cairnsi lennujaam. On raske kirjedada oma mõtteid ja tundmusi. Osa minust nutab ja teine naerab. Korraga annab seda teha seesmiselt. Eesti - rõõm on koju minna, Austraalia - kurb on lahkuda.
Eelnev päev oli imeilus. Sai lõpuks suurt korallrahu külastatud. Minekul ja tulekul sai enamuse ajast kiirpaadi tekil peesitatud, sest uskuge või mitte, sügisel on päris jahe - kui 29´nii kutsuda saab ;). Käisime kahel välimisel rahul. Vesi oli mõnusalt 27´ringis ja pärast 5. tunnist soolases vees möllamist olime kõik kenasti krimpsus, lihased valusad, ent õnnelikud. Ma tean, et kõik räägivad samamoodi, aga see tõesti on midagi hoopis teistsugust. Ühel hetkel hulbid vees, teisel pistad pea vette ning unustad kõik muu. Mõnes kohas oled rahule lausa poole meetri lähedusel, äärealale minnes satud aga kuristiku servale kus põhja ei näegi... Teises kohas on põhi
jälle 5m kaugusel ja nii valge liivaga... vaatad kuidas pisike valge hai ennast sinna peaaegu ära
peidab.Korallid olid oodatumast kahvatumad..., kuid oh seda kalade värvierksust! Kõige meeldejäävamad hetked olid kui sattusin suure kalaparve keskele ja nendega veidi kaasa triivisin ning siis kui suure kilpkonna järel umbes mitu minutit ujusime. Ja laast, aga mitte liist
(kui kasutada sõbra toredat väljendit) oli korralik lõuna paadi tekil :P.
Veel pilte/More pictures:
http://www.facebook.com/album.php?aid=29023&l=c56ce&id=713282361

Cairns airport. It is hard to describe my thoughts and feelings. Part of me is in tears and the other is smiling. But it´s all inside. Estonia - it´s a joy to go home, Australia - it breaks my heart to leave.
The day before was marvellous. We visited the Great Barrier Reef. We went to two outer reefs. Water was nice and warm - about 27´ - and after 5 hours fun in salty water we were wrinkled like dried plums, our muscles were aching, but happy. I know, that everybody is saying the same thing, but it really is another world. This is the best way to describe it. On one moment you are floating in the water, wide ocean around you and on the next you put your head under and forget everything else.

On some places the reef is just half a meter away, on the edge you are suddenly over an abyss and you can´t even see the bottom... And then there is 5 meters to the white sand... and you see a little white shark almost blending in with it. Corals were not so colourful as I expected..., but the bright colours of the fish! Most memorable moments were when I was suddenly in the middle of a fish school and swimming with a turtle for several minutes.
And last, but not least was a delicious meal on board of the ship :P.

Kommentaare ei ole: