7. veebr 2008

Tuba t2is shokolaadi ehk n2dalane kofeiinilaks

Eelmise pyhap2eva p2rastl6una veetsime sellises toredas vabrikus nagu CoffeeWorks, mis tutvustab end kui: "Tule, proovi ja v6rdle kohvi, tee, lik88ri ja shokolaadi parimaid maitseid mis maailmas pakkuda on. Ainus sellelaadne kogemus. Piiramatus koguses maitsmismisr66mu 21 kohvisordi, 4. tee, 2 lik88ri ja 12 shokolaadiga".
Meie nelja eestlase seltskonda on sulandunud yks tore sakslanna ning nii me siis viiekesi sinna suundumisegi. P6hiliselt kolme kohviarmastaja eestvedamisel. Algul vaatasime niisama ringi ja m6tlesime, et ok nood kolm l2hevad, sest mina ja Kylli ju tegelikult kohvi ei joo... aga sellepeale ytles piletimyyja - giid, et meile on pakkuda piimakokteil, valige suurus. No me siis v6tsime suurima :p, vastavalt siis shokolaadi ja maasika oma. Ja kohvi v6isime ka proovida kui tuju peaks tulema. Vot selline tore pakkumine :). Esimese asjana juhatati meid shokolaadikandiku juurde, kus siis degusteerimiseks pakuti sissetoodud, ymbersulatatud ja eri maitsetega rikastatud belgia shokolaadi valget, musta ja halli varianti. Viimane siis valge millel lisandiks kohvi. Muude lisanditena oli veel sidrun, ginger (eestikeelne vaste ei tule praegu p2he...), kookos, chillipipar jne. Maitses h2sti nii keelele kui meelele sest toredate giididega sai nalja ja isegi loa k6ik nahka pista - mida me siiski ei teinud...XD, kuigi hiljem kui me degusteerimisalal ikka veel istusime ja uus grupp tuli, viidi kandik k2hku teise istumisalasse...:P. Siis v6tsime kohvi ette, no tegelt piimakokteilid paarile meist, aga me siiski proovisime paari kohvisorti ka. Teed olid v2ga head, kuigi kanged.Lik88ri j2tsin vahele ;). Ja kohvid olid oioi kui kanged - no v2hemalt minu jaoks. Nii et kui arvestada, et kohvi mai joo ja seal sai seda iga kandi pealt tarbitud pole ime et 6htu kulus meil l6busa meeleoluga kaua yleval olles ning ka j2rgmine p2ev andis end kuidagi teistmoodi tundega tunda.
Maitsmised maitstud astusime edasi CoffeWorldi, kus kohvimasinate ja kohvikasvatamise ajaloo v2ljan2itus meid tunnikeseks k8itis. Seal oli ikka k6ikm6eldavaid instrumente, alates veidratest r8stimisaparatidest, l6petades miss kohvikann USA valimistega...
Meeldej22v ja p6nev oli see igatahes. Isegi inimesele kes kohvi ei joo.

http://www.arabicas.com.au/



The room filled with chocolate - caffeinsupply for all the week
The last Sunday afternoon we spent visiting CoffeeWorks - creators of delicious coffee and chocolate - as they say themselves ;). So we had the opportunity to try 21 coffees, 4 teas, 2 liqueurs and 12 chocolate sorts.
Our four Estonians company is enriched by one German girl and so we headed there to take a look around. At first we thought that only three coffeelovers will go, but when the guide heard that two don't drink coffee, she offered for us a chance to have big milkshakes instead and also an opportunity to try coffee when we change our mind - and it was a done deal.
Our first joy was tasting the chocolates. They are bringing in choc from Belgium and then in melting process adding things like lemon, ginger, coconut, chilli, coffee etc. It was delicious and fun, ' cos the guides where great and even allowed to eat all after we were joking about it. Well, we didn't eat everything, but... ;). Then was time for milkshakes - chocolate and strawberry :p - and of course coffee. I tried the teas and few coffeesorts. They were strong! Well at last for me. As I don't drink coffee at all and there it was in almost everything, there is no wonder that the evening passed in a merry late night and even the next day wasn't quite the usual :).
After the tastings we headed on to the CoffeeWorld where the history of growing and coffee machines unfolded itself in many ways - starting from weird cofferoasters and ending with miss coffeecup USA election...
It was memorable and interesting. Even for a person who doesn't drink coffee.

Kommentaare ei ole: